787
Jaunie kartupeļi ir viens no sezonas populārākajiem ēdieniem. Un jo īpaši iecienīti ir cepti jaunie kartupelīši. Tie ne tikai saglabā savu uzturvērtību, bet zeltainā garoziņa cilvēkus padara gluži vai trakus.
Sastāvdaļas:
- Jaunie kartueplīši
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls 2 tējkarotes
- 3 – 4 ķiploku daiviņas
- saišķis timiāna
- pustējkarote rozmarīna
Pagatavošana
Sākumā kartupelīšus nomazgā un notīra. Atsevišķi samaisa olīveļļu, sāli, piparus un rozmarīnu, caur spiedi izspiež ķiploku un timiānu. Kartupeļus aplej ar sagatavoto maisījumu. Tad kartupeļus liek uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 50 minūtēm 180 grādos.