Daudzi no Jums teiks, ka ideālu mājas uzlējumu var iegūt tikai no svaigām ogām. Citreiz tā arī ir, tomēr dažreiz liķieris no saldētām ogām sanāk pat daudz labāks. Iedomājieties, ka vēsā rudens vakarā varuet sevi palutināt ar aromātisku rubīnkrāsas dzērienu!
Satstāvdaļas:
- 500g ķirši
- 8 ēdamkarotes ķirši
- 1,8l degvīna
Pagatavošana:
Ja saldētavā glabājas ķirši no iepriekšējās sezonas, izmantojiet tos. Ja gatavojiet no svaigiem, tad vispirms izņemiet ķiršu kauliņus. Gan saldētajiem, gan svaigajiem nolej sulu. Piepildiet ar ķiršiem 3 l burku, pievienojiet cukuru un 1,8 l 40% stipru degvīnu, saimaisiet un aizvākojiet.
Uzglabā tumša vismaz 1 mēnesi. Reizi divās dienās burku ieteicams sakratīt, lai uzlabotu infūziju. Tad nokāš un lej pudelē.