Šodien vēlos padalīties ar recepti mazsālītiem gurķiem, kas mūsu ģimenē ir ļoti pieprasīti un iecienīti, gurķu sezonā tie praktiski tūlīt tiek apēsti, bez tiem nesēžamies pie galda, un tie sanāk ļoti garšīgi, iesaku pagatavot!
Sastāvdaļas divām 1l burciņām:
- 1,3 kg gurķu
- 800ml ūdens
- 1,5 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 3-4 ēdamkarotes citrona sulas
- zaļumi (dilles, jāņogas, mārrutku lapas)
- 2 lauru lapas
- 8 melnie pipari
Pagatavošana
Gurķus iemērcam aukstā ūdenī uz 2-3 stundām, šo soli var izlaist, ja gurķi tikko noplūkti no dārza.
Tīrās burciņās liekam diļļu zariņus, dažas ķiploka daiviņas, lauru lapas, piparu graudus, ja vēlas, var pievienot jāņogu lapas un mārrutku lapas.
Gurķiem abās pusēs nogriež galiņus un liek burkās.
Sagatavo sālījumu: ielej katlā ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzvāra noņem no uguns un pievieno citrona sulu, var svaigi spiestu, es pievienoju gatavu, kas ir ļoti ērti!
Sālījums ir gatavs! Sagatavotajās burkās lej karstu sālījumu, burku aizvāko un apgriež. Tad tās uz 12h atstāj istabas temperatūrā, es vienmēr gurķus iesālu vakarā, jo no rīta tās jau var likt ledusskapī un sākt mieloties.
Varbūt šī recepte nav nekas jauns, bet nolēmu padalīties, jo šī ir viena no maniem favorītiem, kad sanāks ļoti garšīgi gurķi, ja neesi tādus gatavojusi, iesaku pagatavot, tu un tava ģimene noteikti būsiet apmierināti!