Šogad tomātu raža visur ir ļoti laba. Un pat tiem, kas paši neaudzē tomātus, ir iespēja tos iegādāties lielos daudzumos. Tāpēc nekavējieties un gatavojieties ziemai. Piedāvāju jums visvienkāršāko salātu recepti, ko beigu beigās var izmantot gan tieši kā salātus, gan kā piedevu jebkuriem citiem ēdieniem. Bet par to atsevišķi citās publikācijās. Šie salāti ir ātri un vienkārši pagatavojami. Tāpēc es katru gadu to pagatavoju daudz. Ja ir interese, aicinu uz savu virtuvi, kur parādīšu un pastāstīšu, kā to pagatavot.
Recepte soli pa solim ar foto
Vispirms pagatavošu visas sastāvdaļas. Paprikai noņem kātiņus un sēkliņas un sagriež to mazos gabaliņos. Es izmantoju zaļo papriku.
Labāk ir ņemt sulīgus tomātus, šoreiz man ir 6-7 cm gari tomāti. Es tos pārgriežu uz pusēm un tad katru pusi vēl trijās daļās.
Tīrās burkās apakšā ieliku sauju papriku. Daudzums var atšķirties atkarībā no jūsu gaumes.
Tālāk burkās liek tomātus tā, lai tie aizpilda visu burku. Es mēdzu burkas pakratīt, lai tie labāk un ciešām izkārtojas.
Katrā burkā liek vienu tējkaroti cukura un pustējkaroti sāls. Labāk ir izmantot nejodētu sāli.
Es ieklāju audumu cepešpannā. Varat izmantot jebkuru virtuves dvieli vai jebkuru auduma gabalu, kas labi uzsūc ūdeni. Audumu labi apleju ar ūdeni. Tas ir labi, ja ir nedaudz vairāk ūdens.
Tad burkas saliek uz cepešpannas un salej tajās ūdeni.
Burkām uzliek vākus, bet nepiegriež.
Tad burkas liek cepeškrāsnī un uzregulē 150 grādus. Pēc pirmo burbuļu parādīšanās sterilizē 20 minūtes.
Izņemu no cepeškrāsns cepešpannu ar burciņām un atstāju uz pāris minūtēm istabas temperatūrā. Burkas aizvāko.
Burkas apgiež otrādi un pilnībā ļauj tām atdzist.
Var uzglabāt dzīvoklī, pieliekamajā, pagrabā. Ziemā atver šādu burku, sagriež sīpolu un pievieno saulespuķu eļļu, un izbaudi vasaras garšu. Tomāti paliek stingri, un šķidrums no burkas ir piesātināts ar tomātu un paprikas garšu. Es dzeru to tomātu sulas vietā. Ļoti garšīgs. Noteikti izmēģiniet salātus no tomātiem ziemai. Jums tie patiks.
SASTĀVDAĻAS 6 1000 ml burciņām:
- tomāti – 4 kg
- paprika – 100 g
- Cukurs – 6 tējk.
- Sāls – 3 tējk.
- Verdošs ūdens