Vistas marinēšana ir vienkārša, taču cita lieta ir panākt, lai viesi pārēstos un to apēstu. Es izmantoju vectēva metodi, ko izlasīju viņa recepšu grāmatā. Mans vectēvs tur pierakstīja daudz interesantu lietu – joprojām neesmu izmēģinājis visas receptes.
Bet viņš nekad nezaudēja, ja gatavoja un es par to kārtējo reizi esmu pārliecinājies. Katru reizi viņa receotes izrādījās garšīgākas par receptēm no interneta. Manam laikam viņš joprojām bija kulinārijas speciālists, un, pateicoties viņa gatavošanas veidam, es biju apaļīgs. Viņš arī pats nekad nevarēja atrauties no paša gatavotā ēdiena.
Pareizi marinēta vista
Nopērku veselu vistu. Ēdienu gatavošanā izmantoju visu. Pārējais tiks pie mājas nūdelēm. Sagriežu vistu un lieku dziļā traukā. Dāsni apkaisu ar sāli un samaisu ar rokām.
Tad pieleju klāt kefīru un pārklāju ar šķīvi. Tad visu nedaudz sakrata tā, lai visas sastādaļas labi sajauktos.
Ļauju marinēties tieši 40 minūtes. Tas ir pietiekami, lai vistas gaļā savilktos garšas. Tālāk vistu lieku uz pannas.
Pannā vajadzētu būt pietiekami daudz eļļai, bet arī ne pārāk daudz un no katras puses 4 minūtes apcep.
Tad vistai pievieno ķiplokus, uzliek vāku un gatavo vēl pusotru minūti.
Paceļu vāku un pievienoju medu, tomātu pastu un sojas mērci. Visu kārtīgi samaisa un pārklāj ar vāku. Uguni nogriež mazāku – lai nepiedeg un normāli atdziest. Paralēli liku vārītus kartupeļus.
Pēc 10 minūtēm paceļu vāku un apgriežu vistu uz otru pusi, atstāju sautēties vēl uz 5 minūtēm.
Ēdiens ir gatavs, jūs varat to pasniegt! Esmu gandrīz pārliecināts, ka tik garšīgi marinētu vistu daudzi nav ēduši.
Sastāvdaļas:
- pusotrs kilograms vistas gaļas;
- 150 ml kefīra;
- 1,5 tējkarotes sāls (neaizmirstiet – receptē ir arī sojas mērce, tāpēc ar pašu sāli jābūt uzmanīgiem);
- 3 ķiploka daiviņas;
- 1 tējkarote medus;
- 50 ml sojas mērces (ja pārāk sāļa – tad 25 ml);
- 1 ēdamkarote tomātu pastas.