Šodien vēlos padalīties ar ābolu rullīša recepti. Tas mani iekaroja un iepriecināja ar savu vienkāršību un lielisko garšu jau no pirmās reizes, esmu pārliecināta, ka arī jums patiks.
Sastāvdaļas:
- 5-6 āboli;
- 1 bundža kondensētā piena (380g)
- 2 olas;
- 1/3 tējkarote sāls;
- 1/2 tējkarote sodas;
- 150g milti.
Pagatavošana
5-6 ābolus nomizo un sarīvē. Ņemam standarta cepešpannu no cepeškrāsns, manas izmērs ir 30 cm x 40 cm – uz pannas liek sarīvētos ābolus un vienmērīgi izlīdzina. Liek cepeškrāsnī uz 5-6 minūtēm, kas iepriekš uzkarsēta. Šajā laikā sagatavo mīklu.
![](https://eizklaide.lv/wp-content/uploads/2023/04/Screen-Shot-2023-04-11-at-12.40.47-1024x482.png)
Bļodā ieliek iebiezināto pienu.
![](https://eizklaide.lv/wp-content/uploads/2023/04/Screen-Shot-2023-04-11-at-12.41.24-1024x474.png)
Bļodā iesit divas olas, pievieno nedaudz sāls un visu samaisa ar putojamo slotiņu. Tad pievieno 150g miltus un visu samaisa. Pievieno 1/2 tējkarotes sodas, kas dzēsta citronu sulā.
![](https://eizklaide.lv/wp-content/uploads/2023/04/Screen-Shot-2023-04-11-at-12.43.06-1024x472.png)
Visu sajauc. No cepeškrāsns izņem ābolus un tiem pa virsu uzlej mīklu, ko vienmērīgi izlīdzina.
![](https://eizklaide.lv/wp-content/uploads/2023/04/Screen-Shot-2023-04-11-at-12.44.12-1024x471.png)
Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 180 grādos 15 minūtes vai regulē atbilstoši savai cepeškrāsnij.
![](https://eizklaide.lv/wp-content/uploads/2023/04/Screen-Shot-2023-04-11-at-12.44.39.png)
Noņemam cepampapīru un uzreiz apgriežam rullīti, ļaujam atdzist. Tagad sarullējam atdzesēto rullīti un pasniedzam ar tēju. Vienkārši un garšīgi.
Pagatavo arī:
- Kartupeļu kotletes
- Pildīta paprika turku gaumē
- Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)