Lieliska ideja, kā pagatavot vistas krūtiņu bez cepšanas vai vārīšanas. Pagatavo vienu reizi – un ēd mēnesi! Ļoti garšīgi un ērti. Uzglabājas ilgu laiku. Ņemam līdzi pat ceļā, varam dot arī bērniem līdzi uz skolu.
Ja meklē jaunu recepti, kā pagatavot vistas krūtiņu, tad esi to atradis! Ļoti neparasti, īpaši vīrieši novērtēs (pārbaudīts). Lai gan, arī es esmu sajūsmā. Tiek iegūta lieliska uzkoda: sātīga, veselīga un dod daudz enerģijas. Starp citu, bērni ar lielu prieku mielojas ar šo gaļas gardumu.
Ieraugot veikalā akciju vistas krūtiņai, uzreiz paņemu visu, kas ir. 😂 Godīgi saku! Parasti tas ir no pieciem līdz septiņiem kilogramiem. Nesu mājās un vīrs uzreiz sāk gatavot savu mīļāko uzkodu, kas pietiek kādam mēnesim. Arī jums patiks šī recepte, es nešaubos.
Tagad gatavosim!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka precīzu produktu sarakstu atradīsiet raksta beigās!
Mēs paņemam krūtiņu, noņemam ādu. Labi noskalojiet un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
Ieliekam krūtiņu neilgu laiku saldētavā, lai tā būtu nedaudz sasalusi (to būs vieglāk sagriezt). Fileju sagriež plānos gabaliņos. Gaļu sagriežam pa diagonāli. Mēs cenšamies sagriezt gabalus vienāda biezuma.
Gaļu ieliek bļodā. Pievieno sāli. Var izmantot parasto sāli, bet mēs izmantojam nitrīta sāli (pārdod daudzos pārtikas veikalos). Kam tā domāta? Tā kā gaļu žāvēsim zemā temperatūrā, tad mikrobu un baktēriju izplatīšanās nomākšanai pievieno nitrīta sāli. Jūs to redzēsiet daudzās desās sastāvā.
Pēc tam pievienojiet iecienītākās garšvielas. Pievienojam arī kaltētus ķiplokus. Var vienkārši pievienot kaltētu ķiploku, piparus un viss.
Visu kārtīgi samaisām. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties uz vairākām stundām. Varat arī atstāt uz nakti.
Marinēto gaļu izklājam uz elektriskā žāvētāja paletēm. Var gatavot arī cepeškrāsnī! Zemāk rakstīšu kādā temperatūrā un kā.
Noregulējam elektrisko žāvētāju 70 grādu temperatūrā un gatavosim apmēram 4 stundas. Tas viss ir atkarīgs no žāvētāja. Domājam dabūt lielu dehidratatoru (man ļoti patīk žāvēšanas tēma).
Kā pagatavot cepeškrāsnī? Gaļu izklājam uz cepamā papīra (ņemam kvalitatīvu). Ieslēdzam cepeškrāsni 60-70 grādu temperatūrā, noteikti nedaudz atveram durvis. Ja ir konvekcija, ieslēdziet to. Cepeškrāsnī gatavosies ātrāk, 3 stundas.
Gaļa ir neticami garšīga un smaržīga. Uzglabāt slēgtā traukā. Kā jums patīk šī vistas krūtiņas gatavošanas ideja?
Sastāvdaļas:
- Vistas krūtiņas fileja – 1 kg.
- Nitrīta sāls – 1 tējk
- Garšvielas – 1 tējk ar kalnu.
- Žāvēti ķiploki – 0,5 tējk