Galvenā Gatavo “Cepts” borščs ir 100 reizes garšīgāks nekā parastais, receptes pirmizrāde

“Cepts” borščs ir 100 reizes garšīgāks nekā parastais, receptes pirmizrāde

ieva

Ideāla ideja sātīgām pusdienām vai barojošām vakariņām ir cepeškrāsnī “cepts” borščs. Šo recepti novērtēs daudzi, jo to var pagatavot gan ar gaļu, gan bez tās. Tas izrādās vienkārši pārsteidzošs un jūs to atcerēsieties ilgu laiku. Sastāvdaļu komplekts ir pazīstams absolūti visiem. Atšķirība ir tikai noslēpumainajā gatavošanas metodē. Vai tiešām borščs kaut kā jācep pannā?

BORŠČS KRĀSNĪ

Panna noteikti ir nepieciešama. Turklāt būs nepieciešamas pat divas. Bet “ceptais” borščs savu nosaukumu ieguvis no patīkamā aromāta, ko tas iegūst cepeškrāsnī. Borščs būs jāliek cepeškrāsnī podiņos. Tātad, ja jums to nav, tad varbūt ir pienācis laiks palutināt sevi ar šo noderīgo un skaisto pirkumu?

Universāla recepte

Mainiet boršča sastāvdaļas tā, kā vēlaties. Piemēram, šī recepte būs liesa pilnīgi bez gaļas pievienošanas. Bet, ja pārāk trekni ēdieni jums nav piemēroti, tad borščam varat pievienot parasto vistas krūtiņu. Tas izrādīsies daudz barojošāks, bet tad nebūs smaguma sajūtas vēderā.

SASTĀVDAĻAS

  • 2 litri ūdens
  • 1 biete
  • 2 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • 1 ssīpols
  • pētersīļa sakne
  • 1 paprika
  • 350 g skābēti kāposti
  • 1 ēdamk. milti
  • svaigi garšaugi
  • iecienītākās garšvielas

SASTĀVDAĻAS

Katlā ielej nepieciešamo ūdens daudzumu, lai pagatavotu dārzeņu buljonu. Ja borščam pievieno gaļu, tad papildus ūdenim uzreiz iemet arī to. Uz pannas tiek likti arī kartupeļi. Ūdeni buljonam var nedaudz sālīt.

Dārzeņus vajadzēs cept paralēli divās pannās, lai pirms laika nesajauktos to garšas un aromāti. Vienā pannā apcep burkānus, bietes un tomātu pastu. Un otrajā – sīpols, selerijas, pētersīļu sakne un paprika.

Pētersīļiem un selerijām pievienojiet skābētus kāpostus un nedaudz svaigu kāpostu. Turpiniet gatavot visas sastāvdaļas, līdz svaigie kāposti ir mīksti. Sajauciet divu pannu sastāvdaļas un pievienojiet garšvielas pēc garšas.

Izņemiet kartupeļus no buljona un sablenderējiet tos kartupeļu biezenī. Tīrā, sausā pannā apcep nedaudz miltu, līdz parādās patīkams aromāts. Tad šeit pamazām pievieno pusi šķidrā buljona un maisījumu vāra, līdz tas sabiezē.

Sagatavojiet podus, lai tos liktu cepeškrāsnī. Katrā katlā kārto dārzeņu maisījumu, virsū liek kartupeļu kārtu un dažus svaigus garšaugus. Pārējo buljonu ielej podiņos un liek cepeškrāsnī 30 minūtes.

Pašdarināts borščs cepeškrāsnī

Boršča augšdaļa augstās temperatūras dēļ var nedaudz apbrūnēt. Bet tas nesabojās pašu ēdienu. Ja pamanāt, ka augšdaļa ir nedaudz brūna, un jums tas nepatīk, vienkārši noņemiet šādu slāni ar karoti. Ārkārtējos gadījumos jūs varat izliet boršču uz šķīvjiem un papildināt tos ar zaļumiem vai skābo krējumu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More