Vasarā, kad tirgus un dārzs ir pārpildīts ar zaļumiem, ir laiks padomāt par to kā vislabāk šos zaļumus saglabāt ziemai. Piemēram, dilles var gan sasaldēt, gan iesālīt, bet var no šī zaļuma pagatavot arī ļoti gardu mērci. Gatavojas vien pāris minūtes, glabājas vairākus mēnešus un priecēs aukstajā sezonā. Tā lieliski derēs sviestmaizēm, šašlikam, zivīm, makaroniem. Tā ir ļoti līdzīga pesto mērcei.
Sastāvdaļas
- dilles 2 palieli saišķi
- 10 ķiploki
- 1 citrons
- 100ml olīveļļa
- 1 tējkarote olīveļļas
- pustējkarote cukura
Pagatavošana
Nomazgājiet dilles, nosusiniet ar papīra dvieli un sablenderējiet kopā ar ķiploka daiviņām.
Citronu nomazgājiet siltā ūdenī un miziņu sarīvējiet uz smalkas rīves. Tad pārgrieziet citronu uz pusēm, izspiediet sulu un kopā ar miziņu pievienojiet dillēm. Pievienojiet sāli, cukuru un olīveļļu. Sablenderējiet līdz viendabīgai konsistencei un pildiet sterilizētās burkās.