Galvenā Gatavo Draudzene pievienoja šo zupu sava restorāna ēdienkartei: to pasūta biežāk kā citas

Draudzene pievienoja šo zupu sava restorāna ēdienkartei: to pasūta biežāk kā citas

ieva

Ļoti garda zupa! Vasarīga, aromātiska un ļoti garda! Un es patiešām nejokoju – draudzene jau trešo gadu ar šo zupu cienā sava mazā restorāniņa apmeklētājus. Un to patiešām ir iecienījuši daudzi restorāna pastāvīgie apmeklētāji.

Kā gatavot:

Sāksim ar buljonu. Es parasti gatavoju liellopa gaļas buljonu, jo tā zupa iznāk visgaršīgākā. Bet, protams, var gatavot jebkuru citu buljonu. Gaļu novāru aukstā ūdenī, pirmo ūdeni noleju un tad apleju otro reizi. Pievienoju uz pannas iepriekš “apdedzinātu” (bez eļļas ceptu) sīpulu un vātu uz lēnas uguns 45 – 50 minūtes. Buljonu, starp citu, var pagatavot arī iepriekš un sasaldēt, tad zupas gatavošana aizņems aptuveni 20 minūtes. Tāpat zupu var vārīt dārzeņu, kā arī sēņu buljonā. Tomēr pirmo reizi joprojām iesaku izmēģināt ar gaļu.

Gatavā buljonā liek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Pievieno sāli un vāra aptuveni 10 minūtes.

Sagriež kubiņos baklažānu.

Pannā nelielā augu eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno sakapātus baklažānus un apcep ar sīpoliem līdz pusgatavībai.

Tomātus uz minūti apleju ar verdošu ūdeni, tad ātri iemērcu tomātus aukstā ūdenī un nomizoju. Arī tos sagriežu un lieku kopā ar dārzeņiem.

Un pievienoju saldo krējumu. Skābo krējumu ņemu treknāku – lai sautējot nesarec. Var pievienot arī ēdamkaroti miltu. Bet es gatavoju bez miltiem!

Pēc pāris minūtēm to jau var noņemt no uguns.

Kad kartupeļi ir pilnībā gatavi, dārzeņus no pannas liek katlā, uzvāra un visu kopā pavāra vēl 2-3 minūtes. Beigās pievienoju svaigus sasmalcinātus garšaugus un noteikti ķiplokus.

Ļauj zupai ievilkties 15 – 20 minūtes!

Zupa ir gatava pasniegšanai. Ja vēlaties pasniedziet to kopā ar gardu, grauzdētu maizīti! Tai ir patīkami krēmīga garša un viegls skābenums no tomātiem.

Sastāvdaļas:

  • Buljons (man ir liellopa gaļa) ​​- 1,5 l
  • Baklažāni – 2 gab.
  • Tomāti – 3-4 gab.
  • Loki – 1 saišķis
  • Kartupeļi – 3-4 gab.
  • Skābais krējums – 2-3 ēd.k.
  • Ķiploki – 3-4 zobi. • Zaļumi (dilles, pētersīļi, zaļie sīpoli) • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More