Galvenā Gatavo Ja gatavoju karstus kabačus, tad tikai tā: kabači “Serbu gaumē”

Ja gatavoju karstus kabačus, tad tikai tā: kabači “Serbu gaumē”

ieva

Šodien padalīšos ar jums, kā es gatavoju gardus kabačus serbu gaumē. Ir kabaču sezona un pienācis laiks apgūt metodi, kā šo brīnumdārzeni pagatavot karstā veidā. Kad pirmo reizi pagatavoju šo ēdienu, mūsu ģimene šo recepti iemīlēja un šobrīd šis ir gandrīz biežākais veids, kā tos gatavoju.

Sastāvdaļas:

  • cukini -1 kg
  • sāls – 1/2 tējk
  • augu eļļa – 3 ēdamk.
  • kaltēti pētersīļi – 1 tējk.
  • kaltēts baziliks – 1/2 tējk.
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • paprikas pulveris -1/2 tējk.

Mērcei:

  • skābais krējums – 200 gr
  • ūdens – 100 ml
  • ola – 1 gab
  • milti – 1 ēdamk.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • dilles – pēc garšas
  • sāls – 1/3 tējk.
  • melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana

Kabačus sagriež 4-5 mm biezās šķēlēs, ja tie nav mazi, tad tos vajag nomizot un izņemt lielās sēklas.

Bļodā ielej augu eļļu, pievieno sāli, kaltētus pētersīļus, maltus melnos piparus, paprikas pulveri, kaltētu baziliku un labi samaisa. Ar aromātisko maisījumu aplek kabačus un samaisa.

Ņem piemērotu cepamo plātni. Es izmantoju 40x28cm izmēra plātni un ieziedu to ar eļļu. Tad kabačus liek uz pannas un iekšā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 15 minūtes.

Kad kabači apcepušies, to izņem no cepeskrāsns.

Bļodā ieliek skābo krējumu, iesit olu, pievieno miltus, sakapā 2 ķiploka daiviņas un pievieno masai. Visu kārtīgi samaisa, pievieno smalki sagrieztas dilles, nedaudz sāli un melnos piparus, ūdeni, visu vēlreiz samaisa un mērce ir gatava!

Kabačus un mērci liek dziļā pannā un liek uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot. Tiklīdz ēdiens sabiezē, tā tas ir gatavs! Noņem no uguns un pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, griķiem, gaļu vai citiem iemīļotiem ēdieniem! Labu apetīti!

Pagatavo arī šādus gardus ēdienus:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More