Galvenā Gatavo Kā tinu kāpostu tīteņus pavisam JAUNĀ veidā: draugi, kas redzējuši tagad dara tāpat

Kā tinu kāpostu tīteņus pavisam JAUNĀ veidā: draugi, kas redzējuši tagad dara tāpat

ieva

Maniem bērniem patīk šī metode! Un uz svētku galda šādi kāpostu tīteņi piesaista lielāku uzmanību! Izmēģini – ļoti interesanti 😊

Šodien vārīšu kāpostu tīteņus ar griķiem. Griķus labi nomazgāju un pārleju ar verdošu ūdeni. Pievieno sāli, uzvāra un vāra vienu līdz divas minūtes. Tad noņem no uguns. Un pēc 4-5 minūtēm es notecinu ūdeni. Griķus nav obligāti jāved līdz gatavībai!

Vistas fileju samaļ blenderī un sajauc ar griķiem. Var ņemt jebkuru malto gaļu vai aizstāt gaļu ar sēnēm (iznāks ne mazāk garšīgi – es parasti gatavoju šādus gavēnī). Pievienoju sāli un melnos piparus pēc garšas.

Iepriekš sagatavoju kāpostus. Var vārīt parastajā veidā, bet šodien izmantoju kāpostu gatavošanas metodi kāpostu tīteņiem cepeškrāsnī. Es pārgriezu lapas uz pusēm un izgriezu cieto daļu.

Tad kāpostu lapās ievieto pildījumu.

Un sarullē mazā trubiņā.

Tad atkal sarullē. Un izveidojas kaut kas līdzīgs gliemezim.

Neteikšu, ka šāds kāpostu rullīšu locīšanas veids ir ātrāks par mums ierasto, bet izskatās interesanti. Un uz svētku galda šādi kāpostu rullīši piesaista lielāku uzmanību.

Sautējamās pannas apakšā ieliku dažas kāpostu lapas. Un gliemezīšus.

Tad smalki sagriezietu sīpolu apcepu augu eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgai. Pievienoju rīvētu burkānu, apcepu vēl 4-5 minūtes un pievienoju tomātu sulu. Uz lēnas uguns vāra vēl dažas minūtes. Ar šo pildījumu pārleju pildītos kāpostus. Pievienoju vēl vienu glāzi verdoša ūdens un sautēju uz vislēnākās uguns līdz gatavībai (atkarībā no kāpostiem). Dažreiz pietiek ar 20 minūtēm, dažreiz sautēju apmēram stundu.

Pasniedzu ar saldo krējumu!

SASTĀVDAĻAS:

  • Kāposti
  • Vistas fileja – 500 g
  • Griķi – 160 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Tomātu sula – 2 glāzes
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More