Galvenā Gatavo Kabači pie manis ilgi neturās, es no tiem gatavoju uzkodu: “ĪPAŠIE” kabači

Kabači pie manis ilgi neturās, es no tiem gatavoju uzkodu: “ĪPAŠIE” kabači

ieva

Šodien padalīšos ar kabaču recepti, kas ne velti ir ieguvusi nosaukumu “īpašie”! Tas ir ļoti garšīgs našķis, ko ģimenes locekļi apēdīs ļoti ātri!

Pagatavošana

  • kabači – 2-3 gabali (700 gr)
  • citronu sula – 3-4 ēdamk.
  • sāls – pēc garšas (apmēram 1 tējkarote)
  • cukurs – 1 tējk.
  • ķiploki – 3 daiviņas
  • dilles – pēc garšas
  • pētersīļi – pēc garšas
  • augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana

Kabačus nomazgā. Ja tie jau ir palieli, tad labāk tos ir nomizot. Sagriež šķēlēs un šajā posmā tie var būt diezgan sulīgi.

Pannā ielej augu eļļu un apcep kabačus no abām pusēm līdz zeltainam brūnumam, apmēram 1,5-2 minūtes no katras puses.

Tad gatavo mērci. Bļodiņā ielej citrona sulu, es izmantoju gatavu, kas ir ļoti ērti, smalki sagrieztas dilles un pētersīļus, smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, cukuru un labi samaisa. Visu liekam piemērotā traukā un kārto apcepto cukīni, pievienojam sāli pēc garšas, pārlejam mērci un tā līdz visi cukini beigušies.

Lasi arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More