Galvenā Gatavo Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)

Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)

ieva

Mannā putru es vāru tikai tā! Tikai pāris noslēpumi! Nedeg, nepāriet pāri malām, un nav kunkuļu, vienkārši ideāli!

Šodien vēlos padalīties ar to, kā pagatavot ideālu mannā putru, lai tā nesaietu kunkuļos un gatavošanas laikā neizplūstu, turklāt sanāk ļoti garšīga. Es jums arī parādīšu, kā es gatavoju karamelizētus ābolus mannai. Ar tiem putra būs neticami garšīga putra. Es jums apliecinu, radinieki katru dienu prasīs brokastis, es to pārbaudīju!

Sastāvdaļas

  • piens – 500 ml
  • mannas putraimi – 2 ēd.k.
  • sāls – 1/3 tējk
  • cukurs – 1 ēdamkarote

Āboliem:

  • viens vai divi āboli
  • divas līdz trīs ēdamkarotes cukura
  • sviests – 20g.

Pagatavošana

Tātad sāksim. Es ņemu mannu putrai.

Manas putras noslēpums, protams, ir proporcijās. Es jums pastāstīšu, kā izmērīt visu bez svariem un viegli atcerēties proporcijas. Ņemam katliņu, vienmēr pie putras izvēlamies lielāku katlu ar tilpumu 3,5 litri un ar biezu dibenu. Noskalojam ar aukstu ūdeni, darām tā, lai gatavošanas laikā nepiedeg. Ar gabaliņu sviesta eju gar pannas malu, lai manna nepārplūst pāri malām.

Tagad proporcijas – uz 500 ml šķidruma liekam 2 ēd.k. mannas. Es atšķaidīju pienu ar ūdeni proporcijās 400 ml piena 100 ml ūdens. Pannā ielej 500 ml šķidruma (viegli, ja jūs iegaumējat, kurā glāzē variet ieliet 250ml šķidruma, tā nebūs jālieto svari). Pievieno pusi tējkarotes sāls, cukuru 1 ēd.k. Šodien cukuru nelieku, jo pasniegšu ar karamelizētiem āboliem. Virsū liek 2 ēdamkarotes mannas. Un sajaucam. Uzarsējam plīti. Tagad, kad putra sāk karsēties, samaisiet to un vāriet, līdz tā sabiezē. Sākumā tā šķitīs ūdeņaina, bet neuztraucies, tā uzbriest un putra būs ideālas konsistences. Izslēdziet, putra ir gatava, pievienojiet sviestu, ļaujiet tai nogatavināties 5 minūtes.

Šajā laikā sagatavojiet ābolus. Ābolam noņemam vidu, sagriežam kubiņos, es parasti ņemu zaļus ābolus. Pannā liek gabaliņu sviesta un ābolus, apcep aptuveni 1 minūti un pievieno cukuru, turi uz uguns, līdz izveidojas karameļu garoziņa. Gatavs.

Pasniedziet putru šādi. Šķīvī liekam mannā putru un pa virsu ābolus. Kā jau solīts, putra nepiedega un nepārskrēja pāri malām!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More