Galvenā Gatavo Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!

Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!

ieva

Pēdējā laikā kāpostus patiešām gatavoju biežāk kā gaļu. Vēlējos pamainīt ikdienas ēdienkarti un beigās esam vai gluži “uzsēdušies” uz šīs receptes. Turklāt šīs kotletītes garšos pat tiem, kuri ne visai mīl kāpostus, jo pat mani bērni ēd šo ēdienu, lai arī kāpostiem parasti iet ar līkumu. Iznākums būs ar kraukšķīgu, zeltainu garoziņu.

Ja vēl neesat gatavojuši šādas kotletes, iesaku tās pagatavot, jo īpaši tāpēc, ka tās tiek pagatavotas ātri un vienkārši, bet sanāk ļoti garšīgas, lieliski saglabā formu un izraisa milzīgu apetīti!

Sastāvdaļas

  • Kāposti – 700 gr.
  • Olas – 2 gab.
  • Sīpols – 2 gab.
  • Manna – 4-5 ēd.k.
  • Sāls – 1 tējk.
  • Sviests – 30 gr

Pagatavošana

Smalki sakapā kāpostus un liek verdošā ūdenī aptuveni 5 līdz 7 minūtes pavārīties.

Kamēr vārās kāposti, smalki sagriež sīpolus un apcep uz pannas, pievieno sviestu un cep, līdz tie ir zeltaini brūni.

Kāpstus nolej caurdurī un ļauj tiem nedaudz audzist, pēc tam nospiež lieko mitrumu.

Tad gatavo dārzeņu malto “gaļu” – kāpstus un sīpolus liek vienā bļodā, piest klāt olas, pievieno mannu, sāli, zaļumus un citas garšvielas pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa un ļauj kādu brīdi nostāvēties, lai manna uzbriest un sastāvdaļas savā starpā nedaudz mijiedarbojas.

Veidojam kotletes un apcepam pannā no abām pusēm, pievienojot augu eļļu uz vidējas uguns līdz zeltainam brūnumam. Kāpostu kotletītes izcepas ļoti ātri.

Īpaši garšīgas kotletes iegūst no svaigiem kāpostiem, jaunās ražas.

Kurš nevēlas receptē mannu, to var aizstāt ar kartupeļiem, kurš nevēlas kartupeļus, pievieno selerijas sakni utt.! Kurš nevēlas cept, vienkārši var sautēt vai cept cepeškrāsnī.

Lasi arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More