Galvenā Gatavo Ķiršu pīrādziņi

Ķiršu pīrādziņi

ieva

Sastāvdaļas

  • Milti – 550g
  • Sviests – 100g
  • Sausais raugs – 7g
  • Piens – 250ml
  • Cukurs – 120g
  • Olas – 2gb
  • Sāls
  • Vanilīns
  • Ķirši – 600g
  • Cukurs – 100g
  • Kukurūzas ciete – 20g
  • Olu dzeltenums – apsmērēšanai
  • Drupatām;
  • Sviests – 20g
  • Milti – 40g
  • Cukurs – 20g
  • Vanilīns

Lasi arī: Pēc bērna parādīšanās jūsu attiecības obligāti mainīsies – lūk, kāpēc!

Pagatavošana

Traukā, kur gatavos mīklu, ieber sauso raugu, 1 ēd. kar. cukuru, kādu daļu silta piena un samaisa. Pievieno pāris karotes miltu no kopājā daudzuma un samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek lai uzrūgst siltā vietā 40 minūtes. Traukā iesit olas, pievieno atlikušo cukuru, vanilīnu, sāli un kārtīgi samaisīt. Pielej olu masu uzrūgušai mīklai, pievieno izkausētu sviestu ( ne karstu ), pievieno atlikušo silto pienu. Kārtīgi samaisa. Pa daļām liek miltus un jauc mīklu. Gatavo mīklu liek ar eļļu iesmērētā traukā un pārklāj ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uzrūgt uz trīs stundām. Šajā laikā mīklu vajag divas reizes izmīcīt. 

Ķiršiem izņem kauliņus un izliek uz sieta, lai notek sula. Samaisa cieti ar cukuru un noliek maliņā. 
Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās, jo tā būs vieglāk sadalīt gabaliņos. Katru daļu sadala 12 gabaliņos, apmēram 45g katrs. Katru gabaliņu noapaļo un ļauj 5-10 minūtes ”atpūsties”. No katra gabaliņa veido aplīti, kur vidiņā liek 0.5 tējk. cukura ar cieti un ķiršus. Ķiršus labāk likt tā, lai caurumiņš no kauliņa ir uz cukura. Taisa pīrādziņus un liek uz paplātes, kas izklāta ar cepampapīru. Nosegt ar pārtikas plēvi vai dvielīti un atstāt uz 30-40 minūtes.

Attēlu rezultāti vaicājumam “Духовые пирожки с вишней”

Gatavo drupatas; aukstu sviestu apviļā miltos (tā sviests mazāk kūst rokās ), sarīvē uz rīves un liek tajos pašos miltos, pievieno cukuru, vaniļu un samaisa. Veidojas drupatas, ko apkaisīt pīrādziņus. 

Pīrādziņus apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Dzeltenumam var pievienot nedaudz ūdens vai piena, jo tad tas neapdegs. Pārkaisa ar drupatām un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 25 minūtēm.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More