Šis ir viens no iecienītākajiem ēdieniem Francijā – ratatouille. Ēdiens ir viegli pagatavojams, turklāt Jūs variet eksperimentēt kā vien tīk. Kas var būt labāks par sulīgiem dārzeņiem sātīgā sierā kopā ar kraukšķīgu bageti un glāzi vīna!
Sastāvdaļas
- 1 kabacis
- 1 baklažāns
- 4 tomāti
- 100g cietā siera
- 20g bazilika
- 4 ķiploki
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- zaļumi pēc garšas
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kabačus, baklažānus un tomātus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs.
Cepamo trauku ieziež ar eļļu un pamīšus kārto tajā dārzeņus. Pirms tam daļu no siera sagriež plānās šķēlītēs un šur tur ievieto pa vidu dārzeņiem.
Pagatavo mērci: 2 ēdamkarotes olīveļļas kopā ar sakapātiem zaļumiem, sāli, pipariem, saspiestu ķiploku un svaigu baziliku.
Dārzeņus aplej ar mērci un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos. Tad izņem no cepeškrāsns apkaisa ar rīvētu sieru un liek cepties vēl 5 minūtes.