1,5K
Sarkanā kāposta garša ir ļoti līdzīga baltajam kāpostam, bet vizuāli sarkanais ir daudz efektīvāks. Un nemaz nepieminēsim virkni ar kāposta noderīgajām īpašībām.
Sastāvdaļas:
- 350g sarkanā kāposta
- 150g suluguni siers
- 80g šķiņķa
- 3 ķiploku daivas
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- kinza pēc garšas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Kāpostu nomazgā un sagriež 2 cm platās šķēlēs. Uzliek uz cepamā papīra.
Nelielā trauciņā samaisa olīveļļu, citronu sulu, smlacinātu ķiploku, sāli, piparus. Ar iegūto maisījumu pārlej kāpostus.
Liek cepeškrāsnī uz 160 – 170 grādiem 25 – 30 minūtes. 10 minūtes pirms beigām uz katras kāposta ripas liek suluguni sieru.
Šķinķi sagriež mazos gabaliņos un uzkaisa uz kāposta, dekorē ar kinzu.