Maigākas un gardākas zivju kotletes neesmu gatavojusi. Pat tie, kuri zivis tik ļoti nav iecienījuši, šīs kotletes ēdīs ar lielāko prieku!
Kā gatavot
Blenderī sasmalcinu auzu pārlsas, var likt arī citus graudaugus. Tomēr es parasti izmanoju ātri vārāmus produktus. Tad sasmalcinātās auzu pārslas liek bļodā un blenderī liek sīpolu un olu.
Tad visu sajauc un pievieno saslamcinātus zivju gabaliņus, vēlreiz sablenderē un izdodas ļoti sulīga masa, ka jāliek bļodā.
Tad pievieno sasmalcinātās auzu pārslas un visu ļoti kārtīgi samaisa. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu stundu.
Pēc stundas izņemu no ledusskapja, pievienoju sāli, garšvielas, sakapātus zaļumus un jogurtu. Es to visu sajaucu. Es nelieku miltus uzreiz. Bet, ja masa ir par šķidru, tad var pievienot pāris ēdamkarotes miltu.
Mans jogurts ir mājās gatavots. Jogurtu var aizstāt ar skābo krējumu, bet kotletes ir garšīgākas ar jogurtu.
Ar mitrām rokām veidoju kotletes un lieku uz pannas ar sakarsētu eļļu.
Es apcepu kotletes no abām pusēm uz vidējas uguns. Kad apgriežu, pārklāju ar vāku, lai nedaudz patvaicējas.
Gatavās kotletes izlieku uz papīra dvieļa.
Un tas arī viss! Smalkākās un pārsteidzoši garšīgākās kotletes ir gatavas! Bērniem ļoti patīk. Un pieaugušie (pat tie, kuriem zivis negaršo) prasa vairāk!
Sastāvdaļas:
- Zivs fileja (man ir heks) – 800 g
- Auzu pārslas – 0,5 glāzes
- Loki – 1 buntīte
- Ola – 1 gab.
- Jogurts – 2 ēd.k.
- Dilles
- Milti – 2-3 ēd.k.
- Malti melnie pipari
- Sāls
Pagatavo arī:
- Mamma iemācija man, bet es mācu citiem: “obligāta” sagatave ziemai ar pupiņām (mērcēm, zupām, uzkodai)
- Vai jums vēl ir tomāti? Pagatavojiet tomātu šedevru, kas jūs pārsteigs!
- Dariet ar kartupeļiem tā un bumbuļi izaugs lieli kā kulaks! Šrēdera slepenā metode