Galvenā Gatavo Nekad vairs neleju ārā šprotu eļļu: parādu, ko ar to daru (draugi, kas redzējuši dara to pašu)

Nekad vairs neleju ārā šprotu eļļu: parādu, ko ar to daru (draugi, kas redzējuši dara to pašu)

ieva

Eļļu no šprotēm un citiem zivju konserviem, iepriekš vienmēr izmetu. Es to vienkārši iemērcēju tualetes papīrā vai papīra dvieļos un ieliku miskastē. Bet es mēģināju gatavot ar to – un tagad iesaku šīs vienkāršās un ļoti garšīgās receptes visiem!

Mana mīļākā recepte ir visu “sablenderē un ēd”! Kopumā, ja mēs ēdām šprotes un eļļa ir palikusi, es to vaors nelejuārā ! Turklāt, ja man šodien ir vajadzīgas zivis, un eļļu izmantošu nedaudz vēlāk, es to ieleju nelielā traukā vai maisiņā un ievietoju saldētavā.

Pastētei parasti izmantoju to, kas palicis ledusskapī. Tās var būt ceptas zivs paliekas, piemēram, daži vārīti dārzeņi (var paņemt pat no vakariņām pāri palikušo kartupeļu biezeni), klāt guļ siera gabaliņš, zaļumi (kā tas ir, der pat kāti) utt.

Es jums parādīšu kombināciju, kas mums ļoti patīk. Blendera traukā ieliku vārītas olas.

Pievienoju vārītus burkānus un grauzdiņus (šeit man ir grauzdiņi no kukurūzas maizes). Ja nav vārītu burkānu, to var ātri pagatavot mikroviļņu krāsnī. Krekeru vietā varat paņemt jebkuru novecojušu maizi. Daudz maizes nevajag – pietiks ar vienu šķēli.

Šeit – siera gabals un eļļa. Ļoti garšīgi sanāk ar eļļu no šprotēm! Bet jūs varat ņemt eļļu no jebkura cita konservēta ēdiena.

Pievienoju sāli un garšvielas pēc garšas. Šeit var paspēlēties arī ar garšvielām. Un jūs varat atrast tieši savu iecienītāko garšu. Bet šodien man pietiek tikai ar melnajiem maltiem pipariem. Es pievienoju vēl dažus zaļumus. Paņēmu dilles un lociņus.

Visu salblenderē un gatavs! Pastēte!

SASTĀVDAĻAS:

  • Vārītas olas – 2 gab.
  • Vārīti burkāni – 0,5-1 gab.
  • Maize vai krekeri – 1 šķēle
  • Siers – 30 g
  • Zaļumi
  • Malti melnie pipari
  • Sāls
  • Konservēta zivju eļļa (ļoti garšīgi ar šprotu eļļu!)

Es arī pievienoju šprotu eļļu Cēzara salātu mērcei, kad anšovi un Vusteršīras mērce nav pa rokai. Tos var aizstāt ar eļļu no zivju konserviem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More