Galvenā Gatavo Pārtraucu salātiem vārīt bietes: draugs pavārs iemācīja, kā bietes pagatavot daudz garšīgāk un vienkāršāk, kā viņi to dara restorānā

Pārtraucu salātiem vārīt bietes: draugs pavārs iemācīja, kā bietes pagatavot daudz garšīgāk un vienkāršāk, kā viņi to dara restorānā

ieva

Kā saka, mūžu dzīvo un mūžu mācies! Pēc tam, kad šefpavārs draugs man parādīja, kā viņi savā restorānā gatavo bietes salātiem, es pārtraucu tās gatavot ierastā veidā un tagad izmantoju tikai viņa metodi! Agrāk bietes vienmēr vārīju katliņā un tas aizņem ļoti ilgu laiku, turklāt bietes pēc vārīšanas kļūst ļoti mīkstas un uzsūc daudz ūdens.

Tad uzzināju, ka bietes var pagatavot mikroviļņu krāsnī: uzreiz sagriež bietes mazos kubiņos, saliek maisā, pielej ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī.

Jā, šī metode noteikti ir ātra, bet ziniet, man nepatīk produktu garša pēc mikroviļņu krāsns, šķiet, ka tie nav dzīvi. Es vispār jau sen pārtraucu ēdienu karsēt mikroviļņu krāsnī, daru to uz gāzes plīts, ir miljons reižu garšīgāk!

Un, iespējams, veids, ko man mācīja mans draugs, tev nebūs atklājums un daudzi to arī dara, bet es tomēr ar to padalīšos, jo tas noderēs daudzām, piemēram, jaunām meitenēm vai tiem, kas tikai sāk savu ceļu kulinārijā.

Pēdējā laikā gardās saldās bietes veikalos tiek pārdotas reti, un tas ir liels panākums, ja izdodas tās iegādāties gardas. Tāpēc vienmēr pirms bietes vārīšanas, īpaši salātiem, vienmēr izmēģinu kādu mazu gabaliņu, citādi iedomājies, ka pagatavoju, piemēram, siļķi kažokā un bietes izrādās negaršīgas, bezgaršīgas – salāti ir sabojāti. Restorānos viņi, piemēram, vienmēr nogaršo produktu pirms gatavošanas, pretējā gadījumā viss būs jāpārtaisa, un tas restorānam ir zaudējums.

Bietes jānomizo un jāpārgriež uz pusēm, ja bietes lielas, tad drosmīgi sagriežam četrās daļās.

Tad ņemu pilnīgi jebkuru formu cepšanai, lieku tajā bietes un dāsni, netaupot eļļu, iesmērēju katru biešu pusīti. Bietes nesālīju, citādi izdalīsies daudz sulas. Bietes lieku cepeškrāsnī cept 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Biešu gatavību pārbaudu ar parastu zobu bakstāmo, ja ir mīksta un viegli caurdurama, tad gatava, ja nē, tad vienkārši izslēdzu cepeškrāsni un atstāju bietes vēl gatavoties.

Šādi pagatavotas bietes ir daudz garšīgākas, nekā tikai vārītas, un salātos tās būs pavisam citās krāsās! Ceptas bietes var sagriezt kubiņos, šķēlēs, rīvēt uz rīves. Izmēģiniet to, jums noteikti patiks!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More