Galvenā Gatavo Pusi no ķirbju ražas šogad izmantoju sukādēm, ēdam saldumu vietā. Dalos ar recepti

Pusi no ķirbju ražas šogad izmantoju sukādēm, ēdam saldumu vietā. Dalos ar recepti

ieva

Nezinu kāpēc, bet iepriekš nekad no ķirbja nebiju gatavojusi sukādes un tagad to nožēloju, jo izrādās, ka tās ir gan garšīgas, gan lieliski aizstāj saldumus. Manai ģimenei tik ļoti iegaršojās, kad pusi no ķirbju ražas jau esam izlietojuši sukāžu pagatavošanai.

Sastāvdaļas 1 porcijai:

  • ķirbis – 1 kg;
  • cukurs – 500 g;
  • citronskābe -0,5 tējk.

Attiecīgi 3 porcijām, piemēram:

  • ķirbis – 3 kg;
  • cukurs – 1,5 kg;
  • citronskābe – 1,5 tējk.

Pagatavošana:

Tātad, ņemam ķirbjus, ērtības labad sagriežam šķēlēs, tagad izņemam sēklas un nogriežam mizu. Tīra ķirbja svars ir 3 kg, tagad sagriež apmēram 5-7 mm biezos gabaliņos.

Ņemam piemērotu pannu un liekam tajā sagatavoto ķirbi, pārkaisām ar cukuru. Cukurs ir jālieto attiecībā uz 1 kg ķirbju – 0,5 kg cukura. Man ir 3 kg ķirbju, tāpēc ņemu 1,5 kg cukura. Atstāj uz 3-4 stundām, lai ķirbis atsulojās (var atstāt uz nakti). Es pagaidīju 4 stundas un ķirbis jau ir atsulojies. Ja ķirbis šķiet pārāk sauss, tad var pievienot ap 200 ml ūdens. Es nepievienoju, jo man ir pietiekami daudz šķidruma.

Liekam uz uguns, man garšo, ja sukādēm ir neliels skābumiņš, tāpēc pievienoju arī 1 tējk. citronskābi, tad uzvāra un tiklīdz uzmet burbili, noregulē vidēju uguni un vāru tieši 5 minūtes. Izslēdz un atstāj uz 3-4 stundām, tad lieku uz uguns, atkal uzkarsē, vāra 5 minūtes, izslēdz un atstāj uz 3-4 stundām, tā jādara vēl 2 reizes. Pavisam vajadzētu būt 4 šādām manipulācijām. Šajā procesā pagaršojam ķirbi, ja nepieciešams, var pievienot vēl citronskābi. Rezultātā vajadzētu būt tik caurspīdīgiem gabaliņiem.

Ieliekam caurdurī, ļaujam šķidrumam notecēt, tagad ņemam paletes no žāvētāja un izkārtojam gabalus vienu no otra atstatus. Uzliekam paletes uz žāvētāja, uzstādām temperatūru uz 65 grādiem un atstājam žūt, man vajag mazliet vairāk par dienu savā žāvētājā. Kamēr sukādes žūst, mēs ejam savās darīšanās.

Sukādes gatavību var noteikt pēc lipīguma un izskata, gatavībā tiem nevajadzētu pielipt pie rokām un salipt kopā. Izslēdzam žāvētāju, ieliekam sukādes traukā, aizveram ar ciešu vāku. Noteikti uzglabājiet cieši noslēgtā traukā, lai sukādes neuzsūktu mitrumu. No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka tas ir ilgs process, taču, ja paskatās, jūsu iejaukšanās šeit ir minimāla, jums atliek tikai sagriezt, uzvārīt un likt uz paletēm, un laiks visu paveiks jūsu vietā.

Sukādes garšo tā, it kā tās būtu gatavotas no kādiem eksotiskiem augļiem, un to izskats ir spilgts un apetīti rosinošs, un tas aicina vienmēr iemest mutē kādu gabaliņu.

Lasi arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More