Galvenā Gatavo Rasoļņiks poļu gaumē: vienkārši iemīlējos (un ne es vienīgā!)

Rasoļņiks poļu gaumē: vienkārši iemīlējos (un ne es vienīgā!)

ieva

Recepte jau ir aizgājusi tautās un garšo ļoti daudziem! Ļoti iesaku – pamēģini! Zupa sanāk garšīga, nedaudz skābena, ar maigu krēmīgu garšu. Gatavota bez graudaugiem, bet tajā pašā laikā bieza un sātīga.

Parasti gatavoju šo zupu ar dārzeņu buljonu, ko pagatavoju pati. Bet šodien pievienoju savu “sauso” buljonu (dārzeņu garšvielu). Pievienoju sāli pēc garšas un lieku kartupeļus vārīties buljonā. Vāru uz lēnas uguns, līdz kartupeļi ir gatavi.

Smalki sagriežu sīpolu, sarīvēju burkānus. Sīpolu apcepu nelielā augu eļļas daudzumā. Es pievienoju nedaudz cukura (es vienmēr tā daru – tā jebkura zupa kļūst garšīgāka).

Pēc dažām minūtēm uz pannas lieku burkānus un apcepu vēl piecas minūtes. Zupai vajadzīgi marinēti gurķi, tos sarīvēju uz rupjas rīves.

Kad kartupeļi gatavi, katlā lieku apceptos dārzeņus, gurķus un pieleju zupai arī nedaudz gurķu marinādi.

Tagad piedeva. Skābajam krējumam pievienoju miltus un pieleju nedaudz ūdens. Samaisu ar putojamo slotiņu, lai nav kunkuļu.

Tad liek miltu maisījumu pannā un nepārtraukti maisot, uzkarsē. Ļauj vienu minūti ievilkties un tad noņem no karstuma.

Atstāju vēl 10 minūtes, lai zupa ievelkas. Pasniedzot var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem. Ļoti garšīga!

SASTĀVDAĻAS:

  • Buljons (dārzeņu, gaļas vai sēņu) – 1,5 l
  • Marinēti gurķi – 4-5 gab.
  • Gurķu sālījums – 150 ml
  • Skābais krējums – 3-4 ēd.k.
  • Milti – 1 ēd.k.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Kartupeļi – 3 gab.
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More