Viesu pārsteigums būs garantēts! Tie ir vienkārši pagatavojami, garšīgi un bez majonēzes. Pirmo reizi izmēģinot, uzreiz domāju, ka šādi salāti pie mums iesakņosies. Mēģināju gatavot ar Pekinas kāpostiem un zaļajiem salātiem, sanāk garšīgi gan tā, gan. Tātad, tas ir atkarīgs no jums, kas jums patīk vairāk.
Sastāvdaļas:
- Zaļie salāti vai Pekinas kāposts – 200 gr.
- Kūpināta vista – 200 gr.
- Bumbieris -1 gab.
- Valrieksti – 30 gr.
- Siers – 20 gr.
Mērcei:
- Sinepes – 2 tējk.
- Augu eļļa – 5 ēd.k.
- Citronu sula – 1-2 ēdamk.
- Melnie pipari – pēc garšas
- Sāls – 1/4 tējk.
GATAVOŠANAS METODE
Vistas krūtiņa, kūpināta vai ciska 200 grami, sagriezta strēmelēs. Sagriežam zaļos salātus vai Pekinas kāpostus, ja ņemu Pekinas kāpostus, tad sagriežu strēmelītēs.
Bumbieri sagriež strēmelītēs. Valriekstus, iepriekš apceptus pannā, sasmalcina ar nazi. Sagatavosim mērci. Liekam bļodā sinepes, es ņemu ne asās sinepes, pēc vēlēšanās var pievienot arī pikantākas sinepes, pārlej ar augu eļļu 5 ēd.k., citrona sulu 1 ēd.k., pieberam nedaudz sāli un melnos piparus, visu samaisām viendabīgā masā.
Visas satsāvdaļas liekam bļodā un pārlejam ar mērci.
Pa virsu uzrīvē nedaudz siera. Salāti ir gatavi pasniegšanai! Sastāvdaļas ir harmoniski apvienotas, iesaku izmēģināt. 🙂