Vai iepriekš domājāt, ka saldējums un diēta ir divas nesavienojamas lietas? Protams, tie, kuri seko līdzi savam uzturam, ļoti labi zina, kāda kaloriju bumba ir saldējums. Nemaz nerunājot par krāsvielām, taukiem, stabilizatoriem utt. Piedāvajam recepti ar mājās gatavotu saldējumu, kas nesatur ne cukuru, ne pienu. Tāpēc šī saldējuma recepte būs piemērota arī tiem cilvēkiem, kuri nepanes laktozi. Turklāt šī recepte būs daudz ātrākā un lētākā, kā veikalā pirkts saldējums.
Sastāvdaļas:
- 200g ābolu biezenis
- 250g avenes
- 50g pistācijas
Pagatavošana:
Ielieciet ābolu biezeni ledusskapī vismaz uz stundu vai arī uz īsāku laiku saldētavā, tad lieciet to blenderī, pievienojiet avenes. Aptuveni 1 stundu sablenderē līdz tas iegūst krēmīgas masas konsistenci, tad liek bļodiņās un apkaisa ar pistācijām. Šī recepte būs īpaši piemērota tiem vecākiem, kuri rūpējas par bērnu uzturu un mazie būs sajūsmā!