Galvenā Gatavo Šodien manā ēdienkartē būs neparasts ēdiens: gatavošu kabaču tīteņus, kas ir daudz garšīgāki par parastajiem

Šodien manā ēdienkartē būs neparasts ēdiens: gatavošu kabaču tīteņus, kas ir daudz garšīgāki par parastajiem

ieva

Kabači ir galvenie vasaras sezonas dārzeņi. No tiem var pagatavot ne tikai garšīgus, bet arī visai ekonomiskus ēdienus. Jā, un arī ļoti dažādus. Šodien, piemēram, mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot kabaču tīteņus. Variet būt droši, ka tie nebūs sliktāki, varbūt pat labāki, nekā klasiskie kāpostu tīteņi. Un arī pagatavošana nav tik piņķerīga.

Sastāvdaļas:

  • 2-3 nelieli kabači
  • 300 g maltās gaļas
  • 100 g rīsu
  • sīpols
  • burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls un piapri pēc garšas

Sastāvdaļas mērcei:

  • 1,5 ēd.kar. tomātu pastas
  • 1,5 ēd.kar. krējuma
  • 1 tējk. hmeli-suneli garšvielu
  • 250 ml ūdens
  • augu eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Vispirms izvārām rīsus. Noliekam tos atdzesēties.
  2. Sīpolus sagriežam, burkānus sarīvējam uz smalkās rīves. Apcepam nelielā eļļas daudzumā.
  3. Atsevišķā traukā sajaucam malto gaļu, novārītos rīsus un apceptos dārzeņus. Izspiežam ķiploku, pievienojam sāli, piparus.
  4. Kabačus nomazgājam un sagriežam plānās šķēlēs. Vēlams izmantot dārzeņu nazi, tad šķēlītes sanāks plānākas. No diviem kabačiem sanāk apmēram 40 gab. Vidiņus var izmantot dārzeņu sautējumā.
  5. Tagad ietinam mūsu pildījumu šķēlītēs. Uz vienu kabača gabaliņu sanāk likt apmēram 1 tējkaroti pildījuma. Saliekam tos cepamformā. Sajaucam kopā visas mērces sastāvdaļas. Vienmērīgi ar mērci pārlejam mūsu tīteņus. Liekam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Cepam 30 minūtes zem folijas un 20 minūtes bez tās. Pasniedzam karstus. Pa virsu var uzkaisīt rīvētu sietu vai pievienot krējumu.

Kabaču tīteņus var izcept arī uz pannas, ja negribas slēgt cepeškrāsni. Tie zem vāka ir jāpasautē 40 minūtes. Taču cepeškrāsnī gatavotajiem garša nedaudz atšķiras. Tīteņi sanāk ļoti maigi, bet, pateicoties mērcei, vēl arī ļoti sulīgi. Šādu ēdienu var gatavot vai katru dienu, tas nekad neapnīk.

Kabačus var ēst kaut vai visu vasaru. Tos var pagatavot ar krējuma mērci vai arī uzcept kabaču pankūkas. Recepšu ir daudz, un to pietiks ik vienai gaumei. Un, ja kabači pa vasaru vēl nebūs apnikuši, tad tos vara iekonservēt arī ziemai. Un ko tu gatavo no kabačiem?

Lasi arī: Parādu, kā gatavot sulīgu un maigu omleti, kas pēc atdzišanas nenoplok

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More