Šodien jūs iepazīstināsim ar neparastu recepti! Un apliecinam, ka katrs, kurš šo recepti ir izmēģinājis, vēlēsies to pagatavot vēl. Šo tomātu ievārījumu var ēst gan ar gaļu, gan ar maizi. Tas ir ļoti pikants un garšīgs ēdiens, es to gatavoju jau 8 vai pat 10 gadus un baudu tā vienkāršo garšu. Ja esat asas mērces cienītājs, tad noteikti to pagatavojiet!
Pagatavošana
Pirmais solis ir sagatavot visas nepieciešamās sastāvdaļas. Jāveic iegriezumi tomātos šķērsām.
Sasmalcina čili piparus, tiem jānoņem tikai astītes. Sēkliņas piešķirs vajadzīgo asumu.
Čili piparus uzliek uz marles strēmeles, kas salocīta vairākās kārtās. Pievieno tiem ķiplokus un krustnagliņas.
Marles maliņas saloka, izveidojot mezglu, kuru sasien ar diegu. Vītnes galam jābūt garākam, lai vieglāk satvert vārošā mērcē.
Un tagad sākas gatavošanas process. Iemērciet tomātus verdošā ūdenī 30 sekundes. Pēc tam ledus ūdenī. Tas ir nepieciešams, lai atvieglotu mizas noņemšanu.
Miza no tomātiem praktiski atdalās pati no sevis.
Tad tomātus liek katlā, pievieno sāli, maltus melnos piparus un cukuru. Liek uz plīts.
Uz vidējas uguns vārā, viegli maisa, līdz tomātu sula ir izdalījusies. Pa vidu tomātiem liek garšvielu saišķīti un iespiež dziļāk. Vītnes diegu galus aptin ap katla vāka rokturi.
Uz vidējas uguns ievārījumam ļauj vārīties 40 minūtes, tad izņem garšvielas, jo tās vairs nebūs vajadzīgas. Katliņā ielej etiķi un vāra vēl 10 minūtes. Masu pilda burkās, aizvāko un liek zem segas.
Sastāvdaļas:
- Tomāti – 3 kg
- Čili pipari – 4 gab.
- Ķiploki – 1 galva
- Melnie pipari – 20 gab.
- Melnie pipari – 1 tējk. (malti)
- Krustnagliņas – 5 gab.
- Etiķis – 200 ml
- Sāls – 3 tējk.
- Cukurs – 500 g
Pagatavo arī:
- Draudzene pievienoja šo zupu sava restorāna ēdienkartei: to pasūta biežāk kā citas
- Kabači pie manis ilgi neturās, es no tiem gatavoju uzkodu: “ĪPAŠIE” kabači
- Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!