Galvenā Padomi Kuru banānu jūs pirktu? Daudzi cilvēki izvēlas nepareizo, lūk, pareizā atbilde

Kuru banānu jūs pirktu? Daudzi cilvēki izvēlas nepareizo, lūk, pareizā atbilde

ieva

Tas ir viens no populārākajiem augļiem, un to mīl lielākā daļa cilvēku visā pasaulē. Tomēr tikai daži cilvēki zina, ka banānu krāsai ir liela nozīme, kad mēs to iegādājamies!

Banāni mūsu organismam ir ārkārtīgi vērtīgi, tie nodrošina gremošanas sistēmu ar šķiedrvielām, tie ir vērtīgi sirdij, tajos ir daudz vitamīnu un minerālvielu, kas ir vērtīgas veselībai. Bet daudz kas ir atkarīgs no banānu krāsas!

Zaļi banāni

Zaļu banānu tekstūra ir diezgan stingra un tie ir tikai sākuma nogatavošanās procesā. Šādos banānos ir vairāk cietes. Šādi banāni nebūs labākais ēdiens.

Uztura speciāliste Džila Korleone stāsta par zaļajos banānos atrodamās cietes ieguvumiem. Tā palīdz novērst cukura diabētu un regulē cukura līmeni asinīs. Tā ir noderīga arī sirds problēmām un pazemina holesterīna līmeni asinīs. Zaļie banāni, ko sauc arī par jaunajiem banāniem, ātrāk dod sāta sajūtu, palīdzot zaudēt svaru, regulējot apetīti. Tiem ir zems glikēmiskais indekss un tie kontrolē cukura līmeni asinīs.

Zaļi banāni bagātīgi satur vitamīnu B6, tas ir svarīgs gandrīz 100 fermentācijas reakcijām organismā un palīdz ražot heomoglobīnu, tāpat tas piesātina organismu ar skābekli.

Dzelteni banāni

Gatavi un dzelteni banāni ir bagāti ar antioksidantiem, kas cīnās ar slimībām, ko mūsu ķermenī izraisa brīvie radikāļi. Tie satur sastāvdaļu, ko sauc par dopamīnu, kas novērš sirds slimības, samazina deģeneratīvu slimību risku un uzlabo garastāvokli. Lai gan garastāvokļa faktoram šeit nav nozīmes, tā kā no banāniem iegūtais dopamīns nešķērso hematoencefālisko barjeru, tas joprojām ir spēcīgs antioksidants ar labumu veselībai.

Nogatavojušos banānu uzturvielas

Jums tie jāēd svaigi. Lai gan zaļie banāni satur vairākas barības vielas, līdz banānu nogatavošanās un dzeltēšanas brīdim tie palielina vitamīnu, barības vielu, minerālvielu un antioksidantu daudzumu.

Dzeltenie banāni satur magniju, kas var palīdzēt tikt galā ar bezmiegu. Ja naktī ēdat banānus, jūs varat justies miegains, jo augļi ir neiroprotektīvi un atslābina ķermeņa muskuļus. Magnijs arī pazemina smadzeņu temperatūru un regulē hormonus.

Tie ir arī viens no bagātākajiem kālija avotiem, kas ir elektrolīts, kas regulē vielmaiņu; tas palīdz organismam ražot enerģiju, veicina olbaltumvielu sintēzi, kas ir svarīga muskuļu audu ražošanai.

Banāni satur arī fosforu, kas ir būtisks kaulu veselībai un ir viens no komponentiem, ko izmanto DNS veidošanai organismā.

Dzelteni banāni ar brūniem plankumiem

Tie var neizskatīties ļoti glīti, taču tie ir neticami sirdij svarīgu antioksidantu avots.

Brūnie banāni

Tie ir saldāki un satur ļoti daudz kālija. Šāda pārtika palīdz novērst tādas slimības kā osteoporoze. Tie satur arī triptofānu, kas var mainīt garastāvokli, uzlabot garstāvokli, samazinot trauksmi un veicinot labāku miegu.

Jo vecāki augļi, jo ātrāk tie tiek sagremoti organismā, tāpēc brūnie banāni ir vislabāk piemēroti tiem, kam ir gremošanas problēmas. Bet atcerieties, ka, tāpat kā jebkurš cits auglis, jo vecāki banāni, jo mazāk barības vielu tie satur, tāpēc tie jāuzglabā ledusskapī, lai zaudējumi būtu minimāli.

Banāni ir arī vērtīgi tāpēc, ka to biezā miza aizsargā pašu augli no pesticīdu piesārņojuma. Banānus var ēst ikviens, tāpēc droši izvēlies tos, kuri garšo vislabāk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More