Galvenā Receptes Bulgāru banica no lavaša ar biezpienu. Tik garda, ka negribas ne ar vienu dalīties

Bulgāru banica no lavaša ar biezpienu. Tik garda, ka negribas ne ar vienu dalīties

ieva

Bulgāru banica no lavaša ar biezpienu. Tik garda, ka negribas ne ar vienu dalīties

Garšīga karstā banica no lavaša ar biezpienu ir pagatavojam ātri un vienkārši. Tās sastāvā ir piena produkti un pavisam nedaudz mīklas. Šis ēdiens nav salds, tāpēc to var pasniegt ne tikai pie tējas. Banicu var piedāvāt kā patstāvīgu ēdienu brokastīs vai pusdienās. 

Sastāvdaļas:

  • lavašs – 1 gab.
  • biezpiens – 200 g
  • piens ⅓ glāzes
  • olas – 2 gab.
  • sviests – 30 g
  • sāls, garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana:

Lavašu sagriežam gabalos, atbilstoši cepamformai. Formu ieziežam ar sviestu, uzliekam vienu kārtu.

Gatavojam pildījumu: bļodā liekam biezpienu un pievienojam olas. Kārtīgi samaisām, pievienojam sāli un garšvielas.

Pielejam pienu ar jebkādu tauku saturu. Piena vietā var izmantot arī krējumu vai kefīru. Atkal visu labi samaisām, lai iegūtu viendabīgu pildījumu.

Uz lavaša kārtas uzliekam nedaudz sviesta. Uzliekam pāris karotes biezpiena pildījuma un izlīdzinām to pa visu virsmu. Uzliekam nākamo lavaša kārtu, atkal uzliekam sviestu un pildījumu. Atkārtojam šo secību līdz pēdējai lavaša plāksnei. Pēdējo plāksni apziežam ar pienu vai krējumu.

Pīrāgu cepam cepam cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Raugāmies, līdz pīrāga virsma pārklājas ar brūnganu garoziņu. Laiks ir individuāli atkarīgs no pīrāga biezuma un cepeškrāsns īpašībām. 

Banicu no lavaša ar biezpienu pasniedzam karstā vai siltā veidā. Pīrāgs ir daudzslāņains, ar sulīgu pildījumu, brūna garoziņa. Garšīgi un vienkārši.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More