Galvenā Receptes Marinēti, kraukšķīgi gurķīši ziemai

Marinēti, kraukšķīgi gurķīši ziemai

ieva

Lieliska recepte lai pagatavotu kraukšķīgus gurķīšus ar esenci ziemai. 

Sastāvdaļas: 

Sastāvdaļas marinādei dotas uz 1 litru ūdens. 

  • Sāls – 1 ēd. kar. 
  • Cukurs – 3 ēd. kar. 
  • Esence 70% – 1 ēd. kar. 
  • Sīpols – pēc garšas
  • Burkāns – pēc garšas
  • Dilles – pēc garšas
  • Ķiploki – pēc garšas
  • Asie sarkanie pipari – pēc garšas
  • Jāņogu lapas – pēc garšas
  • Ķiršu lapas – pēc garšas
  • Gurķi – 2kg
  • Ūdens – 2l

Pagatavošana: 

Katliņā lej ūdeni un liek uz plīts lai uzvārās, pievieno 2 ēd. kar. sāli, 6 ēd. kar cukura, samaisa un atkal uzvāra. Tad pievieno 2 ēd. kar. esenci un noņem no plīts lai atdziest. Viena litra burkā liek sagrieztu sīpolu, ķiploku, dilles un jāņogu lapas. Sagriež burkānu 0,5 cm ripiņās un liek burkā. Ja patīk, tad pievieno gabaliņu aso sarkano piparu. Tādā veidā sagatavo visas paredzētās burkas. Katru burku pēc iespējas blīvāk pieliek ar gurķiem. Katrā burkā pievieno ķiploku daiviņas pēc savas garšas un zariņu diļļu. Pielej katru burku līdz augšai ar marinādi, kas ir padzisusi. Burkas aiztaisa ar iepriekš nomazgātiem un ar vārošu ūdeni aplietiem vāciņiem. Lielu katlu piepilda ar siltu ūdeni 1,4 daļu un izklāj apakšu ar salvetēm.  Katlu liek uz uguns un liek tajā burkas ar gurķiem. Sterilizē tieši trīs minūtes no brīža, kad ūdens sāk vārīties. Burkām jābūt gandrīz līdz augšai ūdenī, lai sterilizācija būtu kvalitatīva. Kad trīs minūtes pagājušas, uzmanīgi izņem burkas no ūdens. Cieši aizver burkas ar vāciņiem, apgriež ar vāku uz leju un pārbauda vai ir hermētiski noslēgtas. Glabā burkas mājas apstākļos, tumšā vietā, tālāk no elektroierīcēm. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More