Galvenā Rūpējies Kas ir jāēd, ja ir otrā tipa diabēts. Veselīgu produktu TOP 6 diabētiķiem

Kas ir jāēd, ja ir otrā tipa diabēts. Veselīgu produktu TOP 6 diabētiķiem

ieva

Ja pirmā tipa diabēts parasti skaitās iedzimts, tad otrā tipa – iegūts. Visbiežāk ar otro tipu
slimo cilvēki, kas aizraujas ar ogļhidrātiem bagātu pārtiku. Cukura līmenis asinīs parasti ir
paaugstināts. Diētas pamatuzdevums šajā gadījumā ir slodzes mazināšana insulīna sekrēcijas šūnām
aizkuņģa dziedzerī, kas notur glikozes līmeni asinīs, un ķermeņa masas samazinājums. Kas ir
jāēd, kad ir otrā tipa diabēts? Mēs piedāvājam sešu produktu topu, kas ir labākie šī tipa
diabētiķiem

Ķirbis

Šis dārzenis satur ļoti maz kaloriju, kas padara ēdienus no tā par ļoti vēlamiem uz diabētiķu
galda. Turklāt ķirbī ir magnijs, fosfors, dzelzs, kālijs un vesels vitamīnu komplekss. Ķirbju
sēklas palīdz papildināt magnija rezerves. Ir ieteicams ne tikai ēst ķirbja mīkstumu, bet arī
sēklas.

Zemenes

Ogai ir zems glikēmiskais indekss, turklāt tā satur spēcīgu antioksidantu kompleksu, kas
palīdz stimulēt imunitāti un atbrīvoties no metabolisma blakus produktiem. Zemenēs ir
fizetīns. Tā ir viela, kas palīdz novērst muskuļu un nieru sarežģījumu veidošanos. Tikai
100–150 grami ogu var piepildīt C vitamīna diennakts devu. Šajā ogu daudzumā ir ne vairāk
kā 60 kaloriju.

Avokado

Avokado sastāvā ir veselīgās omega-3 taukskābes, kas palēnina ogļhidrātu uzņemšanu, kas
ļauj normalizēt glikozes līmeni asinīs. Tāpat avokado satur vairāk nekā 20 dažādus vitamīnus
un minerālvielas, kas nepieciešamas, lai uzturētu diabētiķu organismu normālā stāvoklī.
Sastāvā esošās šķiedrvielas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs.

Kabači

Sastāvā ir tartronskābe un pektīns. Pirmā padara asinsvadu sieniņas stiprākas, neļaujot tām
sašaurināties, bet pektīns palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs. 100 gramos dārzeņa ir
tikai 20 kalorijas. Kalcija, nātrija, magnija, dzelzs ir daudz kabačos, kas padara tos par ļoti
veselīgiem otrā tipa diabētiķiem. Ļoti svarīgais A vitamīns kabačos ir optimālā daudzumā.

Vārīts liess liellops

Šajā gaļas veidā ir pietiekami daudz olbaltumvielu. Dienā var apēst ne vairāk kā 150 gramus
vārītas, tvaicētas vai sautētas liesas liellopa gaļas. Gaļā nedrīkst būt tauku vai citu elementu,
kas traucē pārstrādāt šo ēdiena veidu. Ieteicams ēst kopā ar svaigu kāpostu salātiem.
Skābēti kāposti

Skābēti kāposti

Šāds kāpostu veids ir ļoti veselīgs cukura diabēta gadījumā (ja nav blakus parādību citu
slimību gadījumos). Pateicoties īpašam sastāvam, skābēti kāposti sāk pašattīrīšanās procesu.
Sārmainie sāļi asinīs pārvērš glikozi par fruktozi, ko audi labāk uzņem gandrīz bez insulīna
iesaistes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More