Galvenā Saimnieko Kā pagatavot zivju konservus mājas apstākļos, lai tie vairs nebūtu jāpērk veikalā

Kā pagatavot zivju konservus mājas apstākļos, lai tie vairs nebūtu jāpērk veikalā

ieva

Izrādās, ka autoklāvs (sterilizators)ir visai noderīga lieta saimniecībā. Tajā var un vajag gatavot visu to, kas prasa ilgstošu termisko apstrādi un turpmāku uzglabāšanu. Ir iespējams pagatavot gardu sautēto gaļu, bet sterilizētās zivis hermētiskos traukos var ilgstoši stāvēt vienkārši uz plaukta. Ļoti noderīgs padoms mūsdienu realitātē varētu būt zivju konservu pagatavošana mājas apstākļos.

Šodien mēs jums piedāvājam uzzināt, kā pagatavot zivju konservus autoklāvā. Izmantosim 4 visiem labi zināmus zivju veidus: siļķi, skumbriju, moivu, jūras lenoku. Lai gan šādā veidā var konservēt jebkuras zivis. Sagrieztas nelielos gabaliņos tās kļūs mīkstas un garšīgas. Vērtīgās vielas sautētā produktā saglabājas daudz labāk, un var pat pilnībā iztikt bez konservantiem.

Sākam ar zivju tīrīšanu un galvu nogriešanu. Šis ir pats darbietilpīgākais un sarežģītākais process. Sagriežam zivis vidēji lielos gabaliņos un apberam tos ar sāli. Zivju konservēšanai vislabāk ieteicams izmantot 460 ml jeb puslitra burciņas. Svarīga piezīme: no satura līdz vāciņam ir jāatstāj 1,5-2 cm brīvas vietas. Nu, bet tālāk katram zivs veidam sava recepte.

Parastā siļķe

Burkas dibenā ieklājam lauru lapas, dažus melno un smaržīgo piparu graudiņus, vienu krustnagliņu. Pēc tam saliekam pa virsu zivs gabaliņus un pārlejam ar nelielu daudzumu augu eļļas.

Skumbrija

Sākumā darām visu tāpat, kā ar siļķi: liekam lauru lapas, melnos un smaržīgos piparus, tad zivju gabaliņus. Tad uz rupjās rīves sarīvējam burkānus un smalki sagriežam sīpolu. Saliekam šos dārzeņus pa virsu sālītajiem zivju gabaliņiem, uzlejam augu eļļu, bet ne vairāk par 2 ēdamkarotēm.

Sīkā moiva

Reizēm nopirkt izdodas vien šīs ekonomiskās zivis. Taču konservi no tām gan sanāk lieliski. Ar veikala konserviem pat salīdzināt nevar. Šajā gadījumā garšvielas liekam tās pašas: lauru lapas, pipari, sālītie zivs gabaliņi, taču tagad ir ieteicams pievienot mērci. Tā ir klasiski gatavojama. Smalki sagrieztus sīpolus apcepam, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievienojam sarīvētus burkānus un samaisām. Pēc dažām minūtēm pievienojam ar ūdeni atšķaidītu tomātu pastu un vēl pasautējam. Mērce zivīm gatava. Puslitra burciņai pilnībā pietiks ar 3-4 ēdamkarotēm. Tikai neaizmirstam, ka līdz augšējai malai jāatstāj brīvi 2 cm!

Eksotiskais lenoks

Glīta, svītraina asaru dzimtas zivtiņa. Tās garša un vērtīgās īpašības ir pielīdzināmas lasim. Lai to iekonservētu, burkas dibenā ieklājam lauru lapas, smaržīgos un graudu piparus pa 3-4 graudiņiem. Lenoka gabaliņus ieteicams sablietēt stingrāk. Pievienojam svaigus sīpolus un burkānus, tad atkal zivs gabaliņus. Tagad uzlejam nedaudz saulespuķu eļļas. Var liet arī ūdeni, būs tikpat garšīgi, tikai diētiskāk. Un atkal liekam zivju kārtu, bet pēc tam – dārzeņus.

Kad viss ir padarīts, burkām cieši aizvākojam. Autoklāvā vienlaikus var ievietot 14 puslitra burkas. Ūdenim, kurā sterilizēsies burkas, var pievienot nedaudz citronskābes, lai neveidotos kaļķa nogulsnes. Kad tas izdarīts, aizskrūvējam autoklāva vāku.

Uz vidējas liesmas sasniedzam 110 grādu temperatūru un karsējam 20 minūtes. Ar to būs diezgan. Kad temperatūra atdzisīs līdz 40 grādiem, varam atvērt autoklāvu un paskatīties, kas ir sanācis.

Mājās gatavoti zivju konservi lieti noderēs, vārot aromātisku zivju zupu. Un ne vairāk kā pēc 30 minūtēm jau varēs baudīt vieglo un veselīgo ēdienu.

Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3 kartupeļi
  • 2 ēd.kar. rīsu Basmati
  • 3 l ūdens
  • svaigi zaļumi
  • vītināti tomāti
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sīpolus smalki sagriežam un apcepam augu eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievienojam sīpoliem burkānus un vēl nedaudz pasautējam.
  3. Ūdenī ieberam kubiņos sagrieztus kartupeļus un vārām 5 minūtes.
  4. Tagad pievienojam Basmati rīsus. Tie vārās ātrāk par parastajiem rīsiem.
  5. Kad rīsi izvārījušies, pievienojam zupai apceptos sīpolus ar burkāniem.
  6. Pašās beigās būtu ļoti ieteicams pievienot vītinātus tomātus. Taču var izmantot arī svaigos. Arī tā būs ļoti garšīgi.
  7. Tagad pienākusi kārta zivju konserviem. Var izmantot jebkurus – tomātu mērcē vai savā sulā. Vienkārši izlejam zupā visu puslitra burciņu zivju konservu. Noslēgumā pievienojam zaļumus.

Mājās gatavotie zivju konservi būs viegli un ātri pagatavojami, ja ieklausīsieties mūsu padomos. Turklāt, tie sanāks daudz lētāk, nekā pirkt konservus veikalā. Bet vai tu konservē zivis šādā veidā? Dalies savā pieredzē komentāros.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More