Galvenā Saimnieko “Plastmasas’’ tomātus ziemā nepērku, jo es tos sasaldēju tā, lai saglabātos to vasaras aromāts

“Plastmasas’’ tomātus ziemā nepērku, jo es tos sasaldēju tā, lai saglabātos to vasaras aromāts

ieva

Tagad ir īstais laiks, lai uzkrātu vitamīnus un sagatavotu to krājumus ziemai. Arī bez sulīgajiem tomātiem neiztiksim! Taču gadās, ka tomātu konservēšanai mums neatliek ne laika, ne spēka. Vai arī vienkārši gribas izmēģināt kaut ko jaunu. Tādā gadījumā mums var līdzēt, piemēram, tomātu saldēšana. Ja tas tevi ieinteresēja, tad mēs labprāt dalīsimies ar 4 lieliskiem tomātu saldēšanas variantiem.

1.variants

Šajā saldēšanas variantā mums būs vajadzīgi tomāti bez mizas.Tāpēc aplejam tos ar verdošu ūdeni un mizu noņemam. Nākamais solis – sariežam tomātus sīkos kubiņos. Gabaliņus uzmanīgi pārliekam uz pārtikas plēves un visu tajā ietinam.

Šis variants varētu būt pats universālākais turpmākai izmantošanai. 

2.Variants

Šis variants derēs ķiršu tomātiņu sasaldēšanai. Vispirms tos nomazgājam un nosusinām. Izklājam tomātiņus saldētavā uz līdzenas virsmas apmēram uz stundu. Tomātiem vienam no otra jāatrodas pietiekamā attālumā. Kad tie būs kārtīgi sasaluši, varam tomātiņus salikt traukā vai maisiņā, jo tagad tie vairs nesalips.

Parasti tos saldē veselus, taču var izmēģināt sasaldēt tomātus, kas pārgriezti uz pusēm. Šis variants ļoti labi noderēs, gatavojot dārzeņu sacepumu vai salātus. Tikai jāņem vērā tas, ka tomāti būs daudz mīkstāki, nekā pirms saldēšanas.

3.variants

Tomātiem noņemam mizu un sarīvējam tos uz rīves. Iegūto sulu sasaldējam porcijās. Te lieti noderēs ledus formiņas vai hermētiskie maisiņi. Šis variants noderēs izmantošanai karstajos ēdienos, piemēram, boršča vai aromātiskas mērces pagatavošanai.

4.variants

Pēdējais tomātu saldēšanas veids būs pats darbietilpīgākais. Taču iesakām to izmēģināt, jo rezultāts ir tā vērts. Šajā variantā mēs sasaldēsim tomātu pastu. Tomātiem noņemam mizu un tos novārām. Pēc tam masu izberžam caur sietu, lai atbrīvotos no sēklām. Beigās iegūto tomātu sulu vārām līdz biezai konsistencei. Atdzisušu masu salejam ledus maisiņos vai formiņās. Pastai varam pievienot arī zaļumus vai dažādas garšvielas pēc savas gaumes.

Ar, lūk, šādiem vienkāršiem paņēmieniem var sagatavot gardus tomātiņus saldētavā, lai ziemā mūsu gatavotie ēdieni būtu daudz sulīgāki un veselīgāki. Un kā domā tu? Noteikti dalies komentāros ar savu viedokli!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More