Zemene – karaliska oga, sarkana un smaržīga vasaras garša. Tā ir laba jebkurā veidā: ievārījumā, džemā, kompotā un desertā. Ielikt mutē nogatavojušos ogu – bauda!
Tiesa, gadās, ka ziemā gribas panašķoties ar zemenēm, bet nekā cita, kā ievārījuma nav. Šajā rakstā pastāstīsim, kā sasaldēt zemenes lai saglabātu garšu un smaržu. Ārā putenis, bet jums uz galda gabaliņš vasaras. Tas taču ir brīnišķīgi!
Kā sasaldēt zemenes
Cukurs šeit ir galvenā sastāvdaļa. Pateicoties tam zemenes nezaudē krāsu, smaržu un neizžūst.
- Kārtīgi nomazgā zemenes. Svarīgi ir mazgāt ātri un nelielām porcijām, lai ogas nepiesūktos ar ūdeni.
- Ogas izliek uz papīra dvieļa uz 20 minūtēm, lai tās nedaudz apžūst.
- Ogām noņem lapiņas un katru ogu pārgriež uz pusēm.
- Ņem trauku un izklāj ar maisiņu. Izliek pirmo kārtu ar zemenēm ar griezto pusi uz augšu, apber ar cukuru un liek otro kārtu ar griezuma pusi uz leju. Vēlreiz visu apber ar cukuru.
- Kad visas zemenes saliktas, maisiņu aizsien un liek saldētavā.
- Pēc pāris dienām zemenes sasals, maisiņš pieņems trauka formu. Maisiņu var izņemt no trauka un atstāt saldētavā.
Izmantojiet šīs dažas viltības un baudiet vasaru visu gadu. Gatavojiet pīrāgus, pankūkas, desertus ar sulīgām, saldām zemenēm un saņemiet visus labumus no saulainās ogas.