Galvenā Gatavo Kādos salātos un ar ko vislabāk “sader” avokado: 9 vērtīgākās receptes

Kādos salātos un ar ko vislabāk “sader” avokado: 9 vērtīgākās receptes

ieva

Ikviens no mums zina, ka avokado ir ārkārtīgi noderīgs uzturvērtībā un to iespējams atrast gandrīz jebkurā veikalā. Tomēr reti kurš zina kā pareizi apieties ar šo zaļo brīnumu. Parasti mēs to apkaisam ar sāli un ēdam, bet visvērtīgāk būtu zināt ar kādām garšvielām panākt visefektīvāko avokado uzturvērtību uzsūkšanos organismā.

как правильно есть авокадо

Salāti ir viesvienkāršākais veids kā pagatavot avokado: sagriez, sajauc un gatavs! Tomēr jebkurai radošuma izpausmei ir ierobežojumi un, kas attiecas uz avokado, tad tos nav ieteicams pasniegt kopā ar majonēzi vai skābo krējumu, izņemot olīveļļu, jo tas pazaudē savu vērtību. Avokado sastāvā ir 77% labie tauki. Esam apkopojuši labāko salātu izvēli.


AVOKADO SALĀTI AR TOMĀTIEM

Avokado ievērojami palielina organisma spējas absorbēt karotinoīdus, tāpēc salātos ieteicams pievienot tādus dārzeņus kā tomāti, mango, burkāni un citi produkti.

Ar tomātu un sarkano sīpolu

как правильно есть авокадо, чтобы похудеть

Sastāvdaļas

  • 1 avokado
  • mazs sarkanais sīpols
  • 2 tomāti
  • 2 ķiploku daivas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 20g kinzas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Tomātus un avokado sagriež vai nu kubikos vai šķēlēs, sīpolus sagriež plānos pusgredzenos un visu iemarinē 15 minūtes citronu sulu. Samaisiet visas sastāvdaļas, pievienojiet smalki sakapātu ķiploku, kinzu un pievieno olīveļļu. Pēc garsās pievieno sāli un piparus.

Ar kvinoju un spinātiem

как правильно есть авокадо для похудения

Sastāvdaļas

  • pusglāze novārītas kvinojas
  • 1 avokado
  • 50 g svaigas spinātu lapas
  • 2 tomāti
  • 1 ķiploku daiva
  • 1 saišķis sīpolloku
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sasmalciniet spinātus un ielieciet bļodā, tad pievienojiet caur presi izspiestu ķiploku. Kvinoju liek bļodā pie spinātiem, pievieno sasmalcinātus sīpollokus un tomātus. Pievieno sāli, piparus, vīna etiķi, sagrieztu avokadu. Visu kārtīgi samaisa.

Ar olu un rukolu

как правильно есть авокадо сырым

Sastāvdaļas

  • 1 rukolas saišķis
  • 100g ķirštomātu
  • 1 avokado
  • 2 olas
  • 1 tējkarotes linsēklu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Ielieciet olas aukstā ūdenī un no ūdens vārīšanās brīža pavāriet 5 minūtes tā, lai olu dzeltenumi nav pārāk cieti. Ķirštomātus un rukolas lapas nomazgā, avokado pusītes agriež šķēlēs. tomātiņus sgariež divās daļās, olas četrās. Kārtojiet visu uz šķīvja, apkaisiet ar linsēklām, jūras sāli, pipariem, aplejiet ar balzametiķi un olīveļļu.


SALĀTI AR JŪRAS PRODUKTIEM

Viegli salāti kopā ar jūras produktiem būs lieliski svētku galdam, jo avokado lieliski papildina to garšu!

Ar sālītu lasi un sezamu

как правильно есть авокадо и с чем

Sastāvdaļas

  • 100g sālīts lasis vai jebkura sarkanā zivs
  • 2 tējkarotes sezama sēklu
  • 1 tējkarote saulespuķu sēklas
  • 1 avokado
  • 100g ķirštomātu
  • saišķis jebkuru zaļo salātu
  • saišķis svaigas kinzas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Zivi un avokado sagriež mazos kubiņos, tomātiņus sagriež uz pusēm. Uz šķīvja izkārto salātlapas, uz tām – avokado ar zivi, aplejiet ar citronu sulu un olīveļļu. Apkaisiet ar sezama sēklām, saulespuķu sēklām un sakapātu kinzu.

Ar garnelēm un tomātiem

с чем правильно есть авокадо

Sastāvdaļas

  • mazs sarkanais sīpols
  • 1 avokado
  • 1 tomāts
  • 400g garneļu
  • 1 mazs čili pipars
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 laimi
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sākumā jāiemarinē sīpols. To sagriež, aplej ar laima sulu, olīveļļu, iesāla un iepiparo. Atstāj uz 10 – 15 minūtēm istabas temperatūrā. Sagriež un samaisa visas pārējās sastāvdaļas, tad pievieno sīpolu kopā ar marinādi un apkaisa ar zaļo kinzu.

Ar grilētām garnelēm un kukurūzu

как правильно приготовить салат из авокадо

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 2 avokado
  • 400g ceptu vai grilētu garneļu
  • 1 svaigs gurķis
  • saišķis sīpolloku
  • 1 glāze konservētas kukurūzas
  • jebkurš zaļais salāts
  • saisķis kinzas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sākumā pagatavo mērci: sasmalcina kinzu, pusi sīpolloku, pievieno citronu sulu, sāli, piparus un samaisa ar olīveļļu. Sagriež tomātus, avokado, gurķi, tad pievieno kukurūzu, garneles un aplej ar sagatavoto mērci.


SALĀTI AR AUGĻIEM

Avokado vienlīdz labi saderēs gan ar dārzeņiem, gan ar augļiem un vislabākā piedeva šādiem salātiem būs dabīgais jogurts.

Ar zemenēm un fetas sieru

как приготовить салат из авокадо с креветками

Sastāvdaļas

  • 200g zemenes
  • 1 avokado
  • 2 ēdamkarotes sasmlacinātu valriekstu
  • 100g fetas siera
  • 1 tējkarote sausā estragona
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

Etiķi saimaisa ar olīveļļu, sāli un estragonu. Avokado un zemenes sagriež kubiciņos, tad visu samaisa un pa virsu sadrupina fetas sieru.

Ar ananasu un mango

как приготовить салат с авокадо и креветками

Sastāvdaļas

  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 glāze svaiga vai konservēta ananasa
  • 100g dabīgā jogurta

Pagatavošana

Sagriež visus augļus un samaisa ar jogurtu. Pirms pasniegšanas uz neilgu laiku ielieciet ledusskapī, lai salāti atdziest.

Ar greipfrūtu

как приготовить салат с авокадо и тунцом

Sastāvdaļas

  • 1 avokado
  • 1 greipfrūts
  • sauja rozīņu
  • jebkurš zaļais sālāts
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklas
  • puse citrona
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

Aplejiet rozīnes ar ūdeni un atstājiet 10 minūtes uzbriedināties. Greipfrūtam noņemiet plēvi, sagrieziet. Avokado sagrieziet šķēlēs, ar rokām saplēsiet salātlapas, pievienojiet rozīnes, greipfrūru, puscitrona sulu un visu iesāliet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More