2,5K
Daudzveidība ir ārkārtīgi interesanta, tāpēc arī kabačus iesakām iemarinēt vairākos veidos. Šie kabači būs gardi, mazliet skābeni un ļoti kraukšķīgi!
Sastāvdaļas
- 6kg nelielu kabaču
- 3l ūdens
- 5 ēdamkarotes sāls
- 2 glāzes cukura
- 0,5 litri 9% etiķa
- burkāni
- tomāti
- lauru kaoas
- melnie pipari
- ķiploki
- dilles
Pagatavošana
Kabacīšus sagriež garumā apmēram 8 daļās un blīvi saliek litra burkās. Pa vidu liek dažas burkānu ripiņas, dažus gabaliņus tomāta, lauru lapas, 4 – 5 piparu graudiņus, 1 – 2 daiviņas ķiploka, diļļu zariņu. Visas marinādes sastāvdaļas liek uz uguns un uzvāra. Kabačus aplej ar karstu marinādi un sterilizē 10 minūtes no ūdens vārīšanās sākuma. Tad aizvāko burkas, apgāž ar vāciņu uz leju, ietin segā un atstāj, lai atdziest.